hits
 • 25.09.2018, 11:09

Pure magic in the morning


 

is a bottle or two of water

 

 

Care for your body.  h y d r a t e . 

 

Og eg er faktisk blitt skikkelig flink til det også. 

Å drikke vatn er nåke eg har hatt på lista over gode ting for meg, som eg kan bli bedre på. Og det er nåke eg har jobba med, då eg helst bere drakk kaffi eller Pepsi Max. Men no føler eg at eg er der. Etter ei lang natt (for nåken kortare enn andre - spørs litt hvilken fase i livet ein er) er kroppen rimelig dehydrert og litt vatn får i gang systemet på ein god måte. 

No startar eg alltid dagen med ei eller to flasker som dette. Og eg fyller på jevnt og trutt dagen gjennom.

Og det er virkelig å anbefale, men om ein ikkje er vant med det, må ein kanskje øve seg litt. Eg forstår godt at det kan vere overveldande å starte med ein halv liter - til ein liter vatn, på tom mage om ein ikkje er vant til det. Jupp - been there, done that. Det eg gjorde var å starte i det små. Eit heilt glass først og så ta det deretter. Plutselig er du der som meg - at du gjerne hiver innpå to slike kvar morgen uten å mukke over det. Uansett gjer det som du er komfortabel med og som kjennast fint ut for din kropp. 

Ein god start på dagen og virkelig ein vane eg vil anbefale.

 

 • 21.09.2018, 10:40

List making, kind of girl


 

f r e d a g

 - og tid for å planlegge helg og neste veke. 

Rutiner og vekentlige treffpunkt er viktige i kvardagen med dei små - sjøl om eg er superdårlig på å overhelde dei. Egentlig superdårlig på rutiner generelt. Faktisk så gale at eg må jobbe for å klare å overholde min egen kveldsrutine. Og når eg skriv kveldsrutine betyr det i det store og heile og fjerne sminken og pusse tenna. Men etter dei små kom til verden innser eg at vi må ha ein liten rytme på veka og dagane - både for deira del og for min del. Det er kan du sei litt stress og reise på butikken kvar dag for å handle middag for tida. Så målet er faste handledagar, vaskedager o.l. I allefall ein periode. 

 

 

Sjøl om eg er dårlig på rutiner - er eg likevel ein mester på lister og den delen i meg jublar for kvar planlagte aktivitet eg skal ha. Her snakker vi både to do-lister, handlelister, pakkelister. You name it. Eg elsker dei og har hundre lapper og små bøker heime som eg noterer og skriv i. Strukturerte Silje, hello you. 

Korleis organiserer du veka? Sett superpris på tips.

God fredag.

 

 

 • 17.09.2018, 10:20

DIY - blomsterpotte


- Just a little  d o  i t  y o u r s e l f  tip on a Monday - 

 

Eg synast det er skikkelig fresht med grønne planter i heimen.

Sjøl om eg har alt annet enn grønne fingrar - og plantane brukar dø hen fortare enn dei kjem i hus nesten. Mitt første (og einaste) spørsmål til desse fine ekspeditørene brukar være om planen eg vil kjøpe tåler ein del. Om ikkje kan eg like gjerne kaste pengene ut av vinduet. Likevel går eg alltid til innkjøp av nye og elskar friskheten dei bringer med seg. 

Men nok om det. 

Eg liker altså veldig godt desse grønne herlighetene, men synast det er super vanskelig å finne fine blomsterpotter. Eller - super vanskelig er det ikkje, men rart nok, dei eg likar og vil ha koster gjerne ein liten formue (les; alt over 1000kr synast eg er mykje for ei blomsterpotte) og vil som oftast ikkje prioritere det. Så ka gjer ein då? Jo, då finne ein seg ei potte på salg som eg likar formen på. Og maler den. 

Enkelt og greit. Og den får den perfekte gråfarge.

 

 

Her hadde eg nåke maling igjen etter ein vegg på soverommet som eg brukte. Ein grånyanse eg er kjempe glad i og som eg har brukt på fleire ting i huset, som både krakker og malte hus på tvillingrommet. Fargen er Demring frå Lady. 

Et lite tips på ein mandags morgen <3

 

 

#diy #doityourself #interiør #handmade #hjemmelaget #redesign #blomsterpotte #planter #maling #male #demring #Lady #livsstil #livsstilsblogg

 • 21.06.2018, 14:58

Live in the moment - it may surprise you


Og i dag overraska eg virkelig meg sjølv. 

Først må eg begynne med at eg er ingen trener. Har vært støttemedlem på treningssenter dei siste 5 åra før eg sa opp abonomentet i graviditeten - og kan med handa på hjerte innrømme at eg sikkert har trent der 20 ganger på 5 år. Om ikkje mindre. Nesten flaut og sei og irriterande med tanke på pris. Eg er all inn for god helse og kostnadar knytt til det - men når det ikkje vert brukt er det berre dumt. Og når eg var student hadde eg noken år der eg var flittig på treningssenteret og var faktisk godt trent. Men - og eit stort men - motivasjon var å bli tynnere, meir fit fokus på utsjåande. Når eg på magisk vis ikkje blei slik eg ville, mista eg motivasjonen og slutta.

Anyway!

Så har eg nettopp født tvillinger og allereie dagen eg kom heim frå sjukehuset, fekk eg ein treng til å gå på joggetur. Eg satt i kveldssola på terassen og hadde eigentleg lyst å skifte til treningsklær og springe meg ein tur. What - tenkte eg for meg sjøl - og kosta vekk den tanken uten at det har hatt noken effekt. Tanken og ønske har vore der kvar dag - og ikkje med ein fokus på utsjåande, men på kroppen og helsa mi. På ein form for adrenalinrush, ein form for glede over kroppen og kva den er i stand til og ein form for egentid. Full musikk på ørene og vind i ansiktet. 

Og i dag på gåturen vår - søkte eg ut dette. Med dobbel barnevogn og tre lag med klede (altså ikkje kledd for jogging, der gitt) forsøkte eg beina etter gammalt og det gjekk over all forventning. Det enda med 3 km sammenhengande jogging og ein mestringsfølelse herifrå til himmelen. Kropp er topp. 

Og på spørsmål om eg kjem til å gjere det igjen, svarer eg at det fristar til gjentakelse - om ikkje så lenge. For kroppen min. For helsa. For meg sjølv. For adrenalin og mestringsfølelse. 

 

 

#trening #postpregnant #jogging #helse #livsstil #treningettergravid #tvillingmamma

 

 • 17.06.2018, 14:44

Worry Less. Smile more. It´s Sunday.


- Black pins in my hair and some Sunday tips - 

Søndag er dagen for å roe ned. Finne balanse. Smile.

Og du trenger ikkje blank dag for å roe ned og finne balanse. Du trenger ikkje senga og Netflix 24 timar for å koble av og bli klar til ei ny veke. Det handler om mentalitet. Det handler om din indre ro. Meir enn ein roleg dag. 

Misforstå meg rett - det er vel fortjent og heilt innafor med søndager uten nokon form for gjeremål - men for mange av oss (inkludert meg sjøl) og spesielt om ein har barn, finns det ingen dager uten gjeremål, plikter og andres behov ein også må dekke. Det eg derimot har lært meg er at det handler om det indre for å skape ro. Og søndag er perfekt dag å skape denne på - og gjerne beholde den store delar av veka. 

Eit tips for å skape denne indre ro er å gjere ting saman som gjer deg noke positivt og som gjerne er rolege aktiviteter. Dette kan vere leike med dei små, gå turar, finne fram handarbeidsaktivitetar og lignande. Og ein kopp kaffe eller te til den vaksne. Gjere ting i "slow motion", vere i nuet i aktivitetene og ikkje tenke på alt anna ein skulle, må og burde gjort. Ved å ta bort desse momentene, vert ein automatisk meir roleg innvendig og ein kan kjenne ein form for balanse.

- Think in "slow motion" and you can live your life in full speed - without feeling tired or stressed out - 

Så søndagane våre i heimen går gjerne i full fart, men opplevast likevel som sakte og fredelege. Og det er ein øving. Det er noke som er kommet over tid - gjerne i form av faste rutinar (sjølvpleie), refleksjon kring kva eg vil vere og korleis eg vil leve livet mitt og ein dose sjølvutvikling ettersom årene går. For om eg har vært den stressa typen - og kontrollfreaken, jepp. Og eg er der enda, berre i meir kontrollerte former.  

Ha ein god, roleg og balansert søndag, fine dåke<3

 

#hår #hårfrisyre #klemmer #hårklemmer #hårmote #sommermote2018 #fashion #mote #selvutvikling #mindfullness #søndag #søndagstips #selvutvikling 

 • 11.06.2018, 09:52

Can you imagine not craving to be different than you are right now?


- You think you need an architect, but you are already a temple - 

Årets første peoner ble handlet inn i helga og sjøl om dei allerede henger litt med hodet, er og blir desse nydelige skapningane mine favoritter. Og eg har åpna dagens affirmasjon eller quote, om ein vil, og vil dele den med dåke på ein litt mindre solfylt mandag enn vi er blitt vant til. På meg minnar dette meg på at mange av oss jager etter endring, utvikling, planer og gjeremål. Vi søker vekst, men det paradoksale er at vi ikkje kan endre noko eller utvikle oss før vi aksepterer oss sjøl og sånn tingene er. Vi er vårt eiget tempel, vi har våre eigne svar på spørsmål vi stillar - det handler om å akseptere og å leite i ein sjøl. 

Og med det ønsker eg god mandag - og om du har andre tanker rundt dagens quote, del dei gjerne. 

 • 09.06.2018, 10:19

Orange slip on`s and happy weekend


- W e e k e n d   V i b e s -

- Sun, the ocean, slip on`s, a summerhat, babies and good friends...

... are my weekend goals -

Og den setningen oppsummerer egentlig mine planar for helga - pluss god mat. Vi er så heldige å bu nær sjøen og helga skal tilbringas i lette klær, fram og tilbake til sjøen, med fine venner og lette sko. Eg skal lage masse iskaffe, ete jordbær med fløte og nyte sommaren og alle mine fire små. Det finaste eg veit er å observere deira lykke - og no har mellomste funnet badelykken og legg på svøm ved kvar ledige anledning med ein god latter på lur. Verdens finaste følelse kjem av lykken og gleden til andre eg er glad i. 

Håper du får ein fin lørdag og tilbringer den i sola med noken eller noke du er glad i - og som gjer deg glad. 

- Happy weekend -  

 • 07.06.2018, 10:34

Sove kan ein gjere eit anna år


- Trøtt, trøttare - men ohhhh så lykkelig -

I dag kjenner jeg det på kroppen. Lite søvn over lengre tid og eg kjenner kroppen er sliten. Hodet og hjertet er fult av kjærlighet og glede, mens kroppen roper på ro, avslapping og søv.

Etter at tvillingene kom til verden har dagene gått i ett. Og eg har vore full av energi. Adrenalin. Søvn og ro er oppskrytt - har mantraet nok vært. Og eg har farta rundt i huset, med tusen ting å gjere, gått på turar og byssa på dei små (sjølvsagt). I dag derimot, går ikkje dette. I dag blir det fokus på kroppen. På meg. Og på tvillingane. Det blir egenpleie mens tvillingane sover og babypleie og kos når dei er våkne. Det blir kosestund i senga med alle mann og det blir noke heilt enkelt til både middag og kvelds for både meg og dei andre i huset. Og sånn blir min torsdag. Og det er heilt greit. 

Og her kjem dagens viktige tips og ein oppfordring til alle supermennesker der ute. Lytt til dåke sjøl, lytt til kroppen dåkast og kvil når du kjenner behov for det. Kast vekk ord som "skal" og "burde-burde" og berre vær til stade. Pust. Om det så berre er for 5 minutter. Det gjer godt for kropp og sjel. Og det er heilt nødvendig. 

 

#gravid #mammablogg #mamma #hverdagsblogg #livsstilsblogg #tvillinger #babytid #barselstid #babyboble #mindfullness #meditasjon #pust #egentid #egenpleie #antrekk #mote #outfit

 

 • 06.06.2018, 10:02

Lykkerus


Livets magi - i dobbel forstand.

M & L

14 dager er gått siden disse to vidunderene kom til verden - og jeg vet helt ærlig ikke hvor dagene er blitt av. 

Eg lever i lykkerus og nyter kvart eit øyeblikk. Dagane er fulgt opp av mating, kos, soving og atter ein gong kos. Eg veit ikkje kva dag det er eller om det er seint eller tidlig. Eg er i babybobla - og elsker det. Trur eg kan med hånda på hjerte sei at dette er den mest magiske bobla å vere i. Ein slags forelskelse, der ein gløymer tid og stad, gjøremål og plikter. Dagane går i sus og dus - ein stad det er godt å vere.

Så kva har skjedd sidan sist?

Den siste måneden av svangerskapet kjente eg på ein veldig uforutsigbarhet. Eine tvillingen vokste ikke like mykje som den skulle og vi gjekk til regelmessig oppfølging. Då med ein mulighet for igongsetting etter kvar time. Den siste tida var derfor prega av mykje kvile og god mat.

Likevel klarte eg å helde dei små i magen fram til veke 36. Så glad for det - og det skulle vise seg at det ikkje var tvillingane i seg sjølv som skulle bli den største utfordringa, men faktisk min kropp. Dette til tross for at eg følte meg super frisk og fin. Det som skjedde var at eg fekk magevondt i fleire dager, fekk kome inn til kontroll på sjukehuset og vart lagt inn. Der låg eg i eit døgn omlag, mens dei tok fleire forskjellige blodprøver av meg. Heile tida følte eg meg frisk og fin og tenkte vel i grunnen at det heile var litt unødvendig. Etter nokon kontrollprøver får eg vete at blodprøvene er avvikande - i form av høge leververdier og lave antall blodplater. Dei tek ein kontrollprøve til og då den er synkande - vert besluttninga og setje meg i gong. Akkurat der og da. Så då var det berre å hive seg i det - ringe  dei som skulle vere med og sjå fram til at dei småe var ute.

Ein opplevelse utan like og det mest fantastiske eg har vore med på.

I ettertid har eg forstått at dei mistenkte at eg hadde fått noko som heiter Help- syndrom. Ein alvorleg form for svangerskapsforgiftning, som gjerne ikkje har dei samme symptomane som vanlig svangerskapsforgiftning. Eg var likevel svært heldig i form av at det vart oppdaga tidlig og at eg var komen langt ut i svangerskapet, slik at det verken var fare for meg eller dei små. 

No skal vi berre nyte desse to små, bli kjent med dei og starte vår nye kvardag saman <3

 

#tvillinger #tvillingmamma #mammablogg #livsstil #gravid #svangerskap #graviditet #Help-syndrom #svangerskapsforgiftning #tvillinggraviditet #tvillingsvangerskap

 • 03.04.2018, 10:00

- Hello April -


- Drømmer om lysare kveldar, sol og fuglekvitter - 

Då har vi avslutta mars måned og så vidt "touch´a" borti april. Mars måned har for meg vore god. Den har vore prega av vinter og kulde, bestått av maleprosjekter, riving av vegger og gulv (der eg har observert og peika, mens min kjære samboer har utført jobben), ryddesjau i rom, skap og skuffer, inneleik på barnerom og tidlige kveldar.

No er eg imidlertid klar for lysare kveldar, kjenne at sola varmar, observere at knopper kjem til liv og bladar og gras vert grønne og meir uteleik med store og små. 

Tenkte eg kunne dele noken momenter for meg den kommande månaden - både for inspirasjon og for at eg har ein forkjærlighet for lister og planer.

<3 Fokus på rolege morgentimar, gjerne med litt meditasjon eller lett yoga (her snakker vi strekkeøvelser).

<3 Grønn start på dagen - både i form av ein kopp matcha te og frokostar.

<3 Finne fram vårgarderoben (hvert fall det som enda passer) som blant anna skinnjakker, blazere og lette joggesko. Holi makaroni - eg er klar for vår, altså.

<3 Sukkerdetox - eller avvenning om ein vil. Eg har lenge hatt eit ønske om å bli meir eller mindre sukkerfri, uten å heilt få det til. Sukker er jo sååå godt og finnes i alt. Samstundes som eg veit at kroppen ikkje har noke godt av det og det er på hundrevis av andre erstatningar for kos som både kan kjøpast og lagast. Så etter ein påske med mykje godt og kos, frister det veldig å forsøke på nytt. 

<3 Holde orden på oppussinga og ommøblere/dekorere når den er ferdig. 

<3 Bygge ferdig redet, som vil seie å gjere det nye babyrommet heilt ferdig, vaske opp resten av kle/utstyr og bestille inn siste rest til dei små.

<3 Varme drikker og lesing i bøker -  noke eg ser veldig fram til. Eg har nettopp fått fire nye bøker i posten. Sjølv er eg ingen bokelskar i forhold til for eksempel skjønnlitteratur og lignande, men eg er svært glad i bøker knytta til personleg vekst, utvikling og reflekterende haldningar. Om noken er gode, kjem det sikkert ein anbefaling. 

<3 Gje rom for og prioritere kveldsbad og egenpleie.

<3 Vere meir ute i det fri, både i form av utflukter og uteleik. 

#helloapril #nymåned #april #mål #planer

 • 15.11.2017, 09:30

Høsten, altså!


 

- Kaffe med melk, crispi luft, fargede blader, chunky knits og en muffins -

 

Høsten, altså ! Den er magisk. Og akkurat nå kunne jeg tenkt å bli her i en liten evighet. 

Favorittårstiden - hvor bladene skinner i nydelige farger, trær begynner å bli nakne og luften definerer av friskhet. En friskhet som kan puste liv i selv det mørkeste. 

Og tiden går fort - både september, oktober og snart november er på hell. Det er likevel noen uker igjen av denne magiske tiden, spesielt her på Vestlandet, og dagene skal nytes som dette og med turer i skogen, før juleforberedelser og julestemning kommer sigende. 

Hvor heldige er ikkje vi som får oppleve alle disse tidene, forskjellige epoker og faser gjennom ett år - med alt av forventninger og stemninger de ulike medfører. Hverdagsmagi, rett og slett. 

 

#høst #coffee #dailylife #hverdag #høsten #høstfoto #inspirasjon #foto #hverdagsmagi

 • 31.08.2017, 22:00

The last day of summer


See you again next year

Da er det offisielt den siste dagen av sommeren og om noen timer er vi over på høstmåndene. I den anledning kliner jeg til med noen bilder fra en varm og solrik sommerdag, sier på gjensyn og står med åpne armer for å ta imot høsten. 

Farger, frisk luft, blad som faller mot bakken og som gjør gatene til et fyrverkeri. Ganske magisk det også.

Hver gang vi står på trappen til å legge bak oss en årstid og starte på en ny, tar jeg meg alltid til å tenke på hvor heldige vi er å få oppleve skiftene. De forskjellige årstidene, ulike gleder og forventninger. Jeg tror jeg hadde gått mektig lei om jeg skulle bodd et sted der det var likt hele tiden. Tenk å bare bodd i vinter eller sommer - not for me - og mens jeg nyter både høst, vinter og vår - kan jeg glede meg til solen varmer nok til at sommerkjolene kommer frem igjen. 

 

whitecorner <3

 

#summer #outfit #antrekk #mote #fashion #

 • 22.05.2017, 12:27

Coffee and blueberries makes a good Monday
Coffee and blueberries are my favourite (except chocolate - but thats for the weekends)

Så herlig å få denne mandagen i dag. Jeg ser virkelig frem til en produktiv (halv) uke, før jeg skal slå av alt av forventninger i slutten og nyte litt fri og egenpleie. I slutten av uken står nemlig både frisørtime og en ny Green peel på agendaen. Så herlig. 

I skrivende stund sitter jeg her med kaffen min og en skål blåbær. I dag har jeg forresten tatt den helt ut og laget meg en Macchiato. En ferdig pulver greie, vel og merke, men kjempe god synes jeg. Et lite avbrekk til de hundre andre jeg drikker i løpet av en dag. Og blåbær er noe av det beste jeg vet. Super godt og super enkelt og noe vi alltid har i hus. Før gikk jeg gjerne og gomlet på noen kjeks, saltstenger eller chips i løpet av dagen - egentlig bare fordi jeg ikke gadd å lage meg noe annet, mer sunt å gomle på. Etter jeg ble bevisst på dette forsøker jeg alltid ha enkelt, sunt og godt i hus. Blåbær (favoritten) bringebær, sukkererter, cherrytomater - jepp, name it. Alt som er lite nok til at jeg kan grabbe med meg en håndfull i farten. Slik blir både kropp og sinn fornøyd.

Hva er deres favoritter å knaske på? Ha en fin mandag, dere <3

 

#kaffe #coffee #coffeetime #blåbær #sunt #sunnmat #mellommåltid "snaks 

 • 17.05.2017, 09:13

Hipp hipp hurra
- Gratulerer så mye med dagen, Norge - 

En liten 17 mai hilsen her frå meg før gjestene kommer. Vi skal ha 17 mai frokosten her, før vi ender dagen hos min mormor. Så koselig.

Her har jeg egentlig bare brukt det jeg hadde i hus og gjort det svært så enkelt på bordene. Litt silkebånd rundt glassene, lyng, flagg og noen servietter jeg dro med meg fra Rema 1000 i går (i siste liten da det helt hadde gått i glemmeboken). 

Nå er bunaden (det ble altså bunad på meg - ingen 17 mai uten, visst nok) på og jeg er klar. 

Ha en super fin dag dere <3

 • 12.05.2017, 13:40

I adore no. 4


- P e o n e r - 

I equate peonies with  l o v e  because they`re the first blooms of summer

Og da var de første peoner i hus - og det blir ikke de første gjennom sommeren. 

Er det en blomst jeg virkelig liker, så er det disse. Noe som kan ses i sammenheng med at da er sommeren rett rundt hjørnet. Jeg liker de i alle farger, både mørke og lyse og plasserer de gjerne litt rundt om i hele huset om jeg kjøper en bukett eller to. 

Nå er det noen timer igjen på jobb, før turen går til kjøpesenteret. 17 mai uken er rett rundt hjørnet og jeg er alltid i siste liten på å sjekke sko, strømpebukser og pynt til å dekorere med. Dette har jeg i år tenkt å gjøre noe med, så nå er handlelisten laget og dagen før dagen skal jeg være klar med det meste. Vi skal ha 17 mai frokost her hjemme og jeg gleder meg masse. Både til å dekorere (maten overlater jeg til noen andre), til det sosiale med gode venner og ikke minst maten. Her snakker vi koldtbord til brunsj, rømmegrøt med tilbehør og jordbær og kaker til dessert. For ikke å glemme is. På 17 mai blir jeg som en liten unge og hvert år er det å rulle seg hjem i seng. Bedre blir det ikke.

Hva er deres tradisjoner på 17 mai?

Ha en fin fredag <3 

#peoner #blomstrer #peonies #flowers

 • 24.04.2017, 09:00

Hi there, Monday


Just a few cups of coffee - and some stretching - and I´m ready for  Y O U

Da var det jaggu mandag igjen og jeg er klar, om et øyeblikk. Denne uken er stappfull av jobb, seminarer og andre personlige møter, så her er det bare å holde tunga beint i munnen. Kjenner jeg gleder meg og er kjempe klar til å møte nye, inspirerende mennesker. 

Helgen kan man si har flydd forbi, med kos og fotball. Alt som skulle være på lørdagen ble dessverre avlyst, men ingen depping av den grunn. Jeg endte i stedet opp i byn og ByLørdag. Super masse folk og yrende liv. Akkurat som om verden har våknet til liv. Hallo, sier bare jeg.

Childhood memories - LEVIS - and a new obsession

I min pure ungdom var Levis et av it merkene. Jeg husker spesielt modellen Sailorpant. Jeg ler nesten bare jeg hører ordet og blir dradd tilbake til glansdager med sleng og Buffalo sko. Og så irritert på meg selv for at jeg ikke har tatt vare på de.

Anyway! Igjen har merket brent seg fast på netthinnen min og jeg var så fornøyd etter å ha sikret meg denne t-skjorten i byn på lørdag. Enkel, supermyk og passer til det meste. Jeg fikk også hukket med meg litt mer fra butikken når jeg først var i gang, posen var så stor og tung at lille meg nesten måtte slepe den med meg over Torgalmenningen. Caught by the moment, apparently.

Nå skal jeg hive i meg resten og springe ut døra. 

En nydelig mandag, dere.

Make it a good one <3
 #mandag #newweek #goodmorning #antrekk #outfit #dagens #fashion #mote #livsstil #hverdag

 • 26.03.2017, 11:30

Sunday morning
Are the best - especially with coffee and magazines in bed

Slik så min morgen ut, hvert fall for en liten stund. En liten pust i bakken, med en god ullcardigan rullet rundt kroppen, over en av min andre halvdel sine t-skjorter. Lykke.

Jeg er egentlig et ekte A-mennesket og blir kalt for en duracell kanin om morgenen. de som kjenner meg blir ikke forbauset om både husvask og klesvasken er tatt innen elleve om morgenen. Og det fine med det, er at da har jeg myyye igjen av dagen. Det mer negative med det er at jeg som oftes surrer rundt hele dagen og setter meg sjeldent ned og tar en pust i bakken. Samtidig vet jeg at det er viktig. Viktig for både kropp og sjel.

Jeg jobber med å bli bevisst på dette. Lager meg små smutthull i hverdagen med noen pust i bakken og tilstedeværelse i nuet. For at jeg skal klare det, må jeg (foreløpig) lage meg sånne små slappe-av økter, med noe koselig som en kaffe eller en te, et magasin eller litt rolig musikk. Og jeg må bestemme meg for at nå skal jeg sitte her i alt fra 1 til for eksempel 30 min. Det hjelper og jeg blir bedre. Øving gjør mester, sies det. Og jeg vil virkelig øve på gode og avslappende øyeblikk, uten stress og tjas.

Ha en fin søndag, dere. Og ta vare på kropp og sjel med noen pustepauser innimellom. Hverdag eller søndag. 

 • 16.03.2017, 20:40

Back to basic


Collecting sunlight, energy and memorizing the day​

What a day.

Dagen i dag har vært helt fantastisk, men utmattende. Personlig vekst, er det noe som heter. Utrolig spennende, givende og lærerikt. Men også krevende og slitsomt. Som dere sikkert forstår har dagen bestått av refleksjon og grubling. Hvem er jeg, hvem vil jeg være. Hva kan jeg endre for å komme der jeg vil og hvordan forholder jeg meg til temaer i samfunnet. Hva påvirker meg og hva setter spor i meg, både positivt og negativt. Hva er mine styrker og hva er mine utfordringer?

Jeg er så heldig å få tilbringe mange av dagene mine med fantastiske folk som stiller meg slike spørsmål, utfordrer meg og reflekterer sammen med meg, til tid og annen. Og jeg har så tro på å stoppe opp litt og forsøke å ta et skritt utenfor deg selv. Og inn i deg selv. Forsøke se deg selv fra ett annet ståsted og bli bedre kjent med deg selv. Få nye perspektiver på ens tanker, holdninger og væremåte. Det gir meg noe og det får meg til å ville strekke meg lengre. Bli en bedre utgave av meg selv. For det er det det handler om. Vokse. Utvikle seg selv. Og å slutte å sammenligne en selv til andre, slutte å tviholde på hverdagens automatikk og å være fortapt i ett enkelt perspektiv. Og jeg tror oppriktig det bidrar til bedre livskvalitet, mestring og større raushet for en selv og andre. 

Nå kjenner jeg kvelden nærmer seg, jeg har lagt dagens tanker og refleksjoner i minne og skal koble av med litt avslappende musikk og en kaffe (as usual). Jeansen er på, sammen med litt blonder og en t-skjorte. Perfekt kveld på en perfekt dag. 

Håper dere har hatt en fin torsdag (og en dag til helg, dere).

 • 10.03.2017, 20:09

Weekend getaway


Den følelsen når samboer sier torsdags ettermiddag at jeg bare kan pakke bag med varme klær, for vi skal på fjellet. Langhelg. Snødekte sletter. I bakken og god mat. Det er det lite som slår.

Så i skrivende stund sitter jeg i en hytte, midt i trekket på Geilo - med knitrende peis fremfor meg og te i koppen. Avslapning på høyt nivå. Noe av det beste med å være borte, er at en slipper alt stress med rydding, vasking og ukentlige gjøremål. Jeg har hvertfall en tendens til å styre rundt hjemme, selv om det er uke eller helg. Det er liksom alltid en vask som må settes på eller et gulv som må vaskes. Her er det ingenting. Rydder til mat og plasserer ting tilbake etterpå. That's it. Det er deilig det.

Håper dere har en fin helg :)

 • 02.03.2017, 21:24

Been offline


Life is what happens between wifi signals, they say...

Vinterferie her på Vestlandet og jeg har tilbragt noen dager borte. Internett er blitt nedprioritert, foruten noen turer innom Instagram, men nå er jeg tilbake og resten av ferien tilbringes hjemme og på jobb. 

Når vi snakker om å være offline, har det blitt snakket en del om dette den siste tiden. Bevisst tenkning rundt det å være på nettet eller rettere sagt det å være avkoblet fra omgivelsene rundt. For meg er det en konsekvens. Jeg lukker meg inne i denne lille boblen og er lite tilgjengelig for andre rundt. Bevisst tenkning handler om en opptatthet av å være i nuet med de rundt seg og kunne lukke seg inne i denne andre boblen når en blant annet er alene. Ikke gå glipp av opplevelser og tid sammen med de man er glad i, men heller en prioritering av tid og tilgjengelighet, der mennesker kommer i første rekke. Jeg har ofte tenkt på denne sosiale verden på nettet. Hvor mye godt som kommer ut av den (can`t live without it), men likevel hvor mye man kan gå glipp av. Bare tenk - sosiale koder, non verbal kommunikasjon og samspill med andre er utfordrende gjennom sosiale medier. En balanse er gull verdt, mener jeg. En balanse som passer deg og dine behov.Vel hjemme fra turen er jeg hoppet i det mest komfortable jeg har og er nå funnet meg godt tilrette i sofaen. Og med det mest komfortable sikter jeg veldig til denne stripete basic toppen jeg har på meg på bilene over. Om du er på jakt etter noen med litt ull i seg, er perfekt i passform og holder passform over tid, må du sjekke ut Filippa K sine klær. Også elsker jeg at det er 3/4 ermer på den. Ny favoritt for meg i alle fall. 

Ha en super torsdags kveld.

 

#hverdag #mote #hverdagsklær #filippaK #tigerofsweden #jeans #stripes #striper #offline #refleksjon #online #sosial #samspill

whitecorner

Hei. Jeg er en drømmer, skapskribent og elsker når hjerte hopper av visuelle inntrykk og inspirasjon. Målet med bloggen er å lage mitt univers, et sted der jeg kan dele litt av hvem jeg er, få utløp for noe kreativitet i hverdagen og et sted man kan få inspirasjon og drømme seg litt bort. Jeg ønsker deg hjertelig velkommen og sier tusen takk for at du vil bruke litt tid i mitt univers. Følg meg gjerne på Instagram - @my_whitecorner

Search

Bloggdesign