• 21.05.2017, 12:16

Summer on a plate
- Just bring the summer inside -

Enkelt og greit.

I dag venter vi gjester til middag/kvelds og gårsdagens mathandling resulterte i nydelige, fargerike ingredienser. Det er noe magisk med sommer mat og når sommeren nærmer seg blir jeg en ekte salat elsker. Når det er sagt, er det ikke salaten i seg selv som er så fantastisk god. Det er alt en kan ha oppi salaten som er det magiske her. Og at det er kaldt og knasende. Merkelig, men sikkert veldig logisk, om vinteren elsker jeg varme og mer tunge retter. Om sommeren vil jeg helst ha noe lett og forfriskende. 

Jeg er heller ikke en frokostperson og i helgene spiser jeg gjerne ikke frokost før i tolv-ett tiden på dagen. Da er det ekstra godt med noe skikkelig mat og siden det gjerne ikke blir mer enn ett par måltider for dagen når jeg har fri, liker jeg at de fyller opp litt. 

Så nå sitter jeg å koser meg med denne herligheten her <3

Hva jeg har fylt tallerken med:

- crispisalat

- agurk

- paprika

- tomat (både gule og røde)

- mais

- rødløk

- stekt kylling (fra middagen i går)

- fersken (ca en halv på tallerken og en halv ved siden av)

- lime (også her - en halv som jeg skviser over retten og en halv ved siden av)

- cottagecheese

 

Når jeg bruker frukt, bær eller andre herligheter i salaten, liker jeg å legge noe bort på et lite fat ved siden av selve retten. På den måten kan jeg både kose meg med forrett og dessert på samme tid.Bon àpetit <3

 

#mat #brunch #lunsj #sunnmat #renmat #sunnhet #helse #måltid #salat #cleaneating 

  • 07.05.2017, 09:12

Sunday breakkie
The mix between healthie and not so healthie...

...er hjemmelagde muffins with a surprise.

Når man våkner super tidlig på en søndag og har lyst på nystekt bakverk og sjokolade, kan man like godt hive seg rundt og ta en titt i skapene. For min del endte dette i hjemmelagde muffins på en søndags morgen. Og får å stagge sjokoladelysten, tok jeg en stor skje med Nutella i midten, før jeg stekte de. 

Heaven on earth <3

Oppskriften på muffinsene fant jeg enkelt og greit ved å google sunne muffins. De er laget hovedsakelig av rugmel, havregryn, bakepulver og melk. I disse brukte jeg mandelmelk og byttet ut sukker med sukrin. I tillegg hadde jeg litt hakkede valnøtter i røren. Skal det være, så skal det være. 

Nå skal jeg kose meg med resten, før jeg skal komme meg ut solen. 

Bon appètit!

 

#frokost #muffins #nutella #sunn #sunnhet #oppskrift #frokost #søndagsfrokost #nutellamuffins

 

  • 19.04.2017, 20:12

Pre Easter starts with lemon and ginger


It`s time to start fresh and get rid of all the leftovers in my body

Pjuuuhh... da var påsken 2017 over for min del og det har vært noen fine dager med familie og venner. Som dere sikkert skjønner, fikk jeg meg noen ekstra dager ferie og første dag av uken for min del starter i morgen. 

Det er så utrolig godt med ferie og denne påsken har vært toppen. Den begynte på landet, med turer ute i det fri, båtliv og noe hagejobbing - før den ble avsluttet i byen på et hotell i noen dager. En helt perfekt mix.

Og det er vel ikke til å stikke under en stol at med påske (som andre høytider) følger det med mye god mat, påskesnop og alltid noe til kaffen. Så godt, likevel ikkje så godt i det lange løp. Nå kjenner jeg at det er på sin plass og sette denne kroppen litt tilbake i hverdagen og gi den litt mer næringsrik mat og drikke. En utrensning, med andre ord. 

The mix of lemon and ginger...

...er en favoritt til akkurat dette, sammen med en god dose rene matvarer. 

Noe jeg alltid har i kjøleskapet er sitron og ingefær. Jeg lager gjerne en stor karaffel vann med dette oppi også fyller på med litt varm drikke i løpet av dagen. Spesielt om kvelden er denne herlig. I tillegg til sitron og ingefær har jeg også gjerne oppi både kanel, mynteblader, gurkemeie (setter en nydelig farge på drikken) og gjerne litt chilli. 

Man tager hva man haver prinsippet, der altså. I dag derimot var det lite annet og finne i både kjøleskap og forøvrige skap, så jeg endte opp basisdrikken. Sammen med litt søtning i form av steviadroper, da denne frøkna må jobbe seg ut av sukkertoget rolig, i stedet for å hoppe brått av. 

Hva er deres beste måte å bryte feriemodus? Super takknemlig for tips :)

 

#food #mat #te #flatlay #sunn #sunnhet #lemonade #sitrondrikk #helsedrikk #sitron #ingeær #lemon #ginger

  • 27.03.2017, 14:41

Lemon and blueberrys


Hive Five to a clean start and a new week

The combination of lemon and blueberrys are my favourite

Ny uke starter med et sunt og godt lite mellommåltid. Sitronskyr og blåbær, med en flaske vann til. Akkurat hva jeg trenger. 

Denne helgen har vært så fin. Vi har hatt fint vær og klokken er snudd. Lys til tidlig kveld og vårtempreatur i luften. Deilig. 

Og at helgen har vært fin, kjennes også på kroppen, kan jeg skrive under på. Det har blitt koselige stunder med masse god mat og snaks. Litt for mye for min del og det skal bli godt å starte fresh i dag, med sunne måltider. 

Dette er en favoritt hos meg. Siden skyr kom i butikken, har jeg vært helfrelst og har smakt alle smakene som har vært. En slik ved siden av lunsjen er også blitt en rutine. Aldri en dag uten. 

Nå skal jeg ta noen minutter med denne herligheten, før jeg kommer meg opp av sengen igjen (den er forlokkende i dag) og begynner sakte, men sikkert på alt som skal gjøres. 

En god mandag ønskes. 

 

#sunn #sunnmat #måltid #cleaneating #mattips #måltid #mellommåltid #skyr #sitron #blåbær

  • 26.02.2017, 09:57

Sunday breakfast


Blueberry - and Nutella muffin on a Sunday morning

God morgen søndag. I dag skinte solen inn gjennom vinduene når huset våknet til liv og etter gårsdagens øsende regn kjentes det veldig bra. 

Jeg er virkelig ingen kjøkkenjente og det å lage mat er mer en plikt og nødvendighet, enn noe annet. Likevel overrasker jeg meg selv innimellom og slår på stortromma. Som i dag. Ingenting i skapene fristet, så jeg googlet litt, fant en sunn oppskrift på muffins og tilsatte blåbær i halve røra og Nutella i de resterende. 

Gjett hvilken som ble spist opp først?

En super start på søndagen og vinterferien her på Vestlandet. 

Ha en super søndag.
 

#blåbærmuffins #nutellamuffins #nutella #blåbær #muffins #frokost #mat #helgefrokost #søndagsfrokost
 

whitecorner

Hei. Jeg er en drømmer, skapskribent og elsker når hjerte hopper av visuelle inntrykk og inspirasjon. Målet med bloggen er å lage mitt univers, et sted der jeg kan dele litt av hem jeg er, få utløp for noe kreativitet i hverdagen og et sted man kan få inspirasjon og drømme seg litt bort. Jeg ønsker deg hjertelig velkommen og sier tusen takk for at du vil bruke litt tid i mitt univers. Følg meg gjerne på Instagram - @my_whitecorner

Search

Bloggdesign

hits