hits
 • 06.04.2018, 08:39

Last bits of Easter


Eg skulle gjerne hatt påske noken dager til. Det trur eg også dei små heime hadde ønska og kompromisset mitt med den minste i heimen blei at påskepynten skulle få stå noken dager til. 

 - A grateful heart is a magnet for miracles - 

Så her sitt eg, med kaffekoppen og det lille av påskepynt som vart dekorert i år. Sett bort i frå malte påskeegg som har fått pryde trollhassel ved inngangspartiet og sjølvlagde potter med auge og fjær til heimesådd karse. Og eg kjenner det er heilt greit. Så lenge dei små er fornøyd er eg fornøyd. Dei siste åra, kanskje spesielt det sist året, har eg kjent meir og meir på behovet for å minimere - og heller vere svært så glad i og fornøyd med det eg faktisk har eller det nye eg kjøper meg.

Ser ein spesielt på eldre generasjoner ser ein ofte det er pynt frå topp til tå, vinduskarmer er fylt opp til randen av ulike gjenstander og det vert bytta fargar på inventar og gardiner alt etter sesong og høytid. 

Ikkje misforstå - det har sin sjarm. Og det er heilt rett når eg kjem på besøk til familie av eldre generasjon. Men det er ikkje rett for meg. Å ha ein masse ting uten mål og meining. Uten verdi. Uten verdi for meg. Og dette kjenner eg godt fordi eg hang meg på trenden ein gong eg også. Handla inn for å fylle opp - gjerne på impuls - for å sleppe å sjå tomme områder. For å ha det ein burde ha og pynte med det ein burde pynte med.

I dag er eg mykje meir bevisst på kva eg handler. Eg handler framleis ein del interiør og eg elskar å dekorere, plassere og skape vår heim. Forskjellen er nok at eg i større grad går for det klassiske, det tidlause, ting eg veit eg kjem til å vere glad i i mange år framover. Eg går for det eg liker (og her blir ein sjølvsagt inspirert  både frå eine og andre kanten), pluss at eg brukar mykje meir tid på å tenke over. Plassere i hodet og finne fleire løsninger til den eine tingen. Eg reflekterer, studerer og overveier det eine framfor det andre.

Og ikke minst er eg fornøyd med det eg kjøper og fornøyd med at lista over ting eg ønsker å kjøpe ein gong i tida er svært reell og til tider kan vokse seg svært så lang. Men det er litt av sjarmen, synast eg. Å ha og vere fornøyd med - og å ønske seg og vere fornøyd med det også. Og vete at ein dag - ein månad - eitt år - då er det igjen tid for ein oppgradering eller eit innkjøp og lista blir litt mindre. 

For slik eg ser det lever vi i eit svært så materalistisk samfunn. Målet er å ha og kanskje ein kjøper over evne eller går rundt og tenkjer at ein ikkje har råd heile tida. Eit lite tips til deg som kjenner deg att i sistenevnte - slutt å fortelle deg sjølv at du ikkje har råd. Det fører berre med seg negative tanker kring deg sjølv og din situasjon. Forsøk i større grad (øve) å tenke at den tingen/reisa og lignande, treng du ikkje no og det er ditt eiga valg å ikkje kjøpe den. Med eit har du teke kontrollen over følelsene og tankene dine, du tek styring og får eit meir positivt bilde på din situasjon. 

Noken tanker og eit lite tips frå meg på ein fredag <3 No skal eg gjere meg klar til ny ultralyd på dei små. Sola skinner, eg kjenner det kriblar i magen i forhold til korleis dei små har utvikla seg og ser fram til å avslutte byturen med ein kaffe i sola. Ønskjer de ei super helg!

 

#kaffikoppen #tanker #materalistisk #interiør #påske #samfunn

 • 31.03.2018, 11:09

Cuteness overload cause it´s Easter


- Happy Easter and a cuteness overload for breakfast - 

God lørdag og riktig god påske.

Påsken 2018 er i god gang og her har alle hatt fri siden sist helg. Det har betydd kos, utflukter, grilling og familietid. Eg har til og med fått lurt inn litt opprydding mellom slagene. Nydelig.

Og været dette året har også vore upåklagelig. Sol nesten alle dager, kaffe i solveggen og skogsturer nærer virkelig både kropp og sinn. 

I utgangspuynktet hadde vi mulighet til ei veke på Geilo - men grunna dobbelmagen og det faktum at vi nærmerer oss uke 30 la vi Geilo på hylla for i år. Og egentlig er eg glad for det, sjølv om vi sa frå oss snø og skiføre - for påske på Vestlandet med skog, hav og hagekos er også nydelig. 

No skal siste rest av kaffen nytast, dei småe har vore i påskereira som vi laga i går og funnet snop og skattekart til seinare då den store påskeggjakta begynne og vi skal gjere oss klare til ein tur ut i sola.

Ein nydeleg påske ønskast :)

 

 

#påske #påske2018 #easter #høytid #interiør #borddekking #cutenessoverload #cuteness #påskedekorasjon

 • 08.01.2018, 17:00

- Only a few balloons left -


Da var det bare noen ballonger igjen til minne om jul og nyttår her i huset. Jeg må si at jeg virkelig elsker å pynte til jul og gjøre i stand både dekorasjoner, noen kaker (ett slag) og pakkekalendergaver - men det er også noe spesielt når jula pakkes bort etter nyttår. Etter tre uker med et stort juletre og min ellers så minimalistiske stil har vært kamuflert av jul, er det både rart og ufattelig deilig når jula pakkes bort. Hele huset føles nytt, rimelig tomt og på en måte klar til et nytt år og nye minner og opplevelser.  

Og dette satt jeg igjen med i går kveld. Noen ballonger, en tom stue, nyvasket duft og super klar til å la seg forme av 2018. 

 • 17.11.2017, 16:54

Sunshine and reflections


Fredag - og godfølelsen er inntatt kroppen. Nå står tacoen på agendaen, etterfulgt av en god film (om noen har noen filmforslag, er dere hjertelig velkommen til å dele) og litt smågodt. 

Ingen fredag uten.

Ellers er bildene fra loftstuen, som endelig har fått litt kjærlighet. Den har stått på agendaen til fornying en god stund og endelig har det skjedd noe der. Plutselig har det blitt favorittstedet for kos - og stuen mangler både det ene og det andre. Men jeg har en plan der også, alltid!

Bildene er ikke fra i dag - her er det ruskevær, grått og trist - men fra en dag i uken da solen viste sine nydelige lysstråler og etterlot seg refleksjoner i interiøret. Sånt blir man bare rett og slett glad av. 

Nyt fredagen, fine. Og en riktig fin helg. 

 

#interiør #interior #home #stue #loftstue #oppussing #fornyelse #ikea #ikeasofa #normanncopenhagen

 • 28.05.2017, 20:01

Where you`ll find me


every Sunday evening...

Jupp.

Søndagskvelden er forbeholdt pampering day (om ikke noe annet er på plakaten, selvfølgelig) og som oftes finner du meg her, med musikk, duftelys og skjønnhetsartikkler. I kveld er det tid for et oppgjør med føttene. Litt fotbad og ny neglelakk trengs for kommende ukes finvær - fingers crossed. Ansiktet skal jeg derimot ikke røre enda. Det skal viss gå fire dager fra behandling til jeg kan ha den daglige rutinen igjen. I disse dagen skal en bare bruke tonic og en krem fra samme merke. 

Elsker slike stunder. Litt alenetid og pussel trengs i en travel hverdag. Så er jeg klar til en ny uke. 

Ellers kan jeg krysse av for at jeg har vasset i dag. Så pass at sommerkjolen fikk kjenne litt på saltvannet også. Jeg er egentlig en super pyse når det kommer til kulde og bading og du ser meg sjeldent uti om jeg ikke er i varmere strøk. Til og med da dypper jeg meg bare litt, tar noen svømmetak før det opp på land igjen. Så for meg å vasse. I Norge. I mai. Det er ikke hverdagskost. Søndagen er altså tilbrakt ved sjøen og sammen med en god gjeng med venner ble det både bading (for de tøffe), vassing, musikk, grilling og jordbær. Denne dagen kommer jeg til å leve lenge på. 

En fin søndagskveld ønskes <3


 

#interiør #bad #baderom #interiørinspo #pamperingday #søndag #interiørinspirasjon #missoni #fossbad

 • 26.05.2017, 22:10

Dinner with friends
Friday night dining - just waiting for the guest to arrive and the food to be served

Gooood fredag.

Det er så deilig å ha fri, kose seg ute og ende kvelden med gode venner, mat og noe godt i glasset. Musikk, prat og latter, der det ene forsøker å overdøyve det andre. Selv om været i prinsippet var på vår side i dag, bestemte vi oss likevel for å ta middagen inne. Litt mer behagelig, med tanke på kveldsbrisen.

Også denne gangen har jeg gått for noe enkelt på bordet. Kjøpte en bukett med nelliker (tror jeg) og brukte dette både til bukett på bordet og som en liten oppmerksomhet på servietten. Enkelt, minimalt og rent. Akkurat som jeg liker det. Og  så er jeg super glad i bordbrikkene mine fra Ferm Living. Spriter liksom opp alt det hvite, med et stramt og litt røft uttrykk. 

Nå er gjestene gått hjem og ryddig står på planen. 

Ha en super fredagskveld.

 

#interiør #borddekking #spisebord #interior #tablesetting #dining

 • 24.05.2017, 10:10

Wake ut to wild flowers


- A soft, scent of flowers when I wake up -

Her om dagen gikk jeg forbi en tue med Forglemmegei. Dette er en av de fineste villblomstene jeg vet og symbolikken rundt blomsten - trofasthet - gjør den magisk. I tillegg har jeg mange barndomsminner av denne lille blå, der vi jentene lekte rundt i sommergresset, med blåe blomstrer klistret på hele oss. Noen små grener fikk derfor plass på nattbordet. En fin, liten bukett som jeg kan våkne opp til <3

Ønsker dere en fin onsdag <3


#blomster #forglemmegei #soverom #bedrom #interiør #dekorasjon #bukett #hjemmeplukket
 

 • 04.05.2017, 13:13

Workspace with a view
I dag flyttet jeg hjemmekontoret mitt - eller hvert fall deler av det - ned til stuen. Jeg er så heldig å ha et nokså fint kontor hjemme, men om jeg skal sette fingeren på noe, er det lite dagslys og vinduet er vendt rett mot en bilvei.

Når det er fint vær og så lyst ute som det er nå, liker jeg derfor å flytte pc´en ned i stuen. Her kan jeg sitte til sene kvelder, med utsikt mot sjøen og masse dagslys inn til meg. 

Forandring fryder og jeg vil for alt i verden ikke gå glipp av sommerkveldene.

Nå kan jeg få i pose og sekk. 

 

#interiør #stue #innredning #hjemmekontor #dekor #bolig #interiørdetaljer 

 • 21.04.2017, 16:40

Color me happy


I´m bringing  s p r i n g inside today

Nå var det på tide og gi slipp på påskeblomstene. Vel nesten. Pusekattene har jeg samlet i en vase i stua. Jeg synes de er så søte og dekorative, så de får stå en stund til. Og når jeg gikk forbi den lokale blomsterbutikken kunne jeg ikke dy meg. Farger, vår og glede lyser av disse knallfargene. Og når regnet pisker ned på utsiden, er det bare en ting å gjøre. 

Lage litt vår på innsiden. Jeg skrev i sist innlegg at jeg tok Green Peel og det er virkelig å anbefale. Nå er jeg ikke tilhealet helt - det skal visst gå fire dager - men når jeg våknet i morges og fikk somlet meg ut på badet, følte jeg huden gløde. Og ikke av rødhet, altså. Føler litt av den vintergufsne huden og fargen er borte. Super gøy.

Ellers er planen fulle denne helgen. Jeg har nemlig meldt meg til å være med på fotballcup med søte små.

Throwback to childhood memories.

Så i kveld blir det fokus på å gjøre ikke noe. Tenker det blir sofaen, litt tv og en god bok. Jeg var nemlig så heldig å få flere bøker i en gave i går. Hverdagslykke. 


 

#flowers #blomstrer #dekor #dekorasjon #interiør ##blomst #weekend #weekendflowers #hverdagslykke #greenpeel #blomst #kunst #art #livsstil

 • 25.03.2017, 09:30

A new lamp in the house


Gooooood lørdag

Jeg starter helgen med en ny lampe i hus. Eller egentlig har jeg hatt den en stund, med frykten for å lage hull i vegger og tak, har gjort at den har blitt liggende en stund.

Nå er den endelig oppe og jeg har faktisk bestilt en til i sort, til å ha til. Var litt stusselig med bare en, synes jeg. Ellers er jeg superfornøyd.

I dag er det endelig lørdag og hos meg venter venninnetid. Det blir gode folk, god mat og forhåpentligvis (det vet jeg) mye latter. 

Ha en super lørdag, fine dere:)

 

#interiør #bolig #dekorasjon #skandinaviskehjem #muuto #decoblue #stringhylle #lampe #pendel

 • 17.03.2017, 16:42

Weekend flowers


Ferdig på jobb - check

Tacoen er handlet inn - check

Nye blomstrer i huset - check

Håret er satt i en topp- check

og favoritt bekledningen er på - check

 It´s definity f r i d a y  and  w e e k e n d

Ååå, hvor jeg liker denne fredagsfølelsen. Innom butikken på vei hjem måtte jeg bare plukke med meg en bukett med nelliker. Det er så herlig med litt friske blomstrer på bordene i helgen. Det blir ikke til hver helg her i huset, men når jeg gjør det setter liksom standaren for helgen. Og ikke minst, de lukter deilig. 

Denne helgen har jeg ingen planer og tar hver dag som den kommer. Befriende, til tider. I en hverdag som oftes er stappet full av aktiviteter og avtaler. Det kommer nok til å bli noe, men det blir av lyst og spontanitet. 

 

#interiør #dekor #bolia #blomstrer #freshflowers #weekend #hay #cooee #hjem #bolig #innredning

 • 07.03.2017, 16:02

My favourite corner


Where I can just sit, sipping my coffee, think and collect quietness and calmness

Noen steder får man mere ro enn andre. Dette hjørnet er et slikt sted for meg. Her kan jeg kose meg med noe varmt, reflektere og ut vinduet er det natur, sjø, båter og liv. 

Jeg tar meg ofte i å drømme meg til storbyer, bo i folkeliv og vandre rundt mellom høye bygninger og parker. Tar det jeg har for gitt, ofte og mens jeg siter her, med havet et steinkast unna, trær, skog og ubygget natur rett utenfor vinduet mitt, blir jeg helt blåst av banen. For hvem kunne tenke seg å bytte ut denne roen med noe annet?! Bytte ut sjø og natur for steinbygninger og bilkjørende gater. Drømmer er godt og besøk til dette yrende folkeliv er lykke, men det er også lykke å trekke seg tilbake. Finne roen og finne glede i de små tingene i hverdagen. 

God tirsdag, dere. 

 • 28.02.2017, 18:30

I adore no. 2


Små vaser til å dekorere rundt omkring gir et skikkelig løft til hjemmet

Jeg har tidligere skrevet om min forkjærlighet for duftlys. I dag er det disse sakene sin tur og bli nevnt. Jeg har også en ting for små (og større) vaser i ulike farger, materiale og fasonger. Gjerne kombinert med hverandre med en mix av blomstrer oppi. Det er skikkelig fint og fresht, synes jeg. 

Som disse vasene fra Cooee. Bowl vase. En favoritt for tiden og de fåes i flere størrelser og farger. Alt fra sort til duse rosatoner. 

I tillegg til å bruke de til vaser, kan de også brukes som blant annet oppbevaring av penner til kontoret eller sminkebørster til badet. Like fine uansett hva de brukes til.

Har du ikke sjekket ut Cooee design, er det et lite tips fra meg på en tirsdags ettermiddag.  

#interiør #dekor #hjem #bolig #interiørtips #vaser #cooee #cooeedesign #inspirasjon #interiørinspirasjon #detaljer

 • 20.02.2017, 19:24

It´still alive


God mandag og ny uke

Jeg elsker grønne planer og kunne helst tenkt meg å dekorere hvert rom og ledige plass med dem. Men, jeg eier ikke grønne fingre. Dårlig kombinasjon, med andre ord. Akkurat nå er jeg super stolt av denne saken her. En stuegran. Kjøpte den inn til jul og den lever enda. Kan nesten ikke tro det. I fjor rundt juletider gikk jeg også til innkjøp av en sånn, men den tror jeg tok kvelden i takt med juletreet (som jeg forøvrig glemte å vanne) om ikke før. Så stor forbedring på den fronten. 

En annen ting jeg elsker er å stable opp gamle magasiner og bruke den som små "bord" rundt omkring. Jeg har de jo liggene i skaper og skuffer, så hvorfor ikke samle de en plass og gi den en funksjon. Koselig. Nå skal jeg drikke opp ente koppen med kaffi, fullføre noen prosjekter før det er kvelden.

 

#interiør #bolig #hjem #dekorasjon #nordiskhjem #skandinaviskehjem #design #muuto #hay #stelton 

 • 18.02.2017, 15:07

Magazine and ice coffee kind of day


Treating myself with a ice coffee today

Lørdag, helg - og uventet besøk kom natt til i går. Influensa. Så gårsdagen og store deler av denne dagen, kjenner jeg, tilbringes i sengen. Jeg har likevel kommet meg opp en time, to. Laget meg en iskaffe og nå skal jeg kose meg med et magasin, før jeg karrer meg til sengs igjen. Kanskje jeg skal slå i hel litt tid med en serie? Helledussen så rastløs en blir av å bare ligge og ikke gjøre noen ting. Likevel surrer hodet med en gang jeg prøver meg på noe, så sengen it is. Om noen har en god serie eller to, setter jeg veldig pris å det. 

Ha en super lørdag, fininger <3

#interiør #iskaffe #magasin #metime #relax #interiørtips #spiseplass #onmytable #hjemme #stue

 • 27.01.2017, 16:54

Shades of light


 

Vinteren kan være rimelig dyster, med sine mørke morgener og sine sorte kvelder. Ofte føles det som om en ikke ser dagslys på noen måneder, spesielt om en bor på Vestlandet, ikke er beriket med mye snø og om du som meg, arbeider på et kontor mesteparten av dagen. I min verden har en to valg - det ene er å lukke seg inne i en dyster og nærmest deprimerende fase. Det andre er å snu det og se det koselige med den mørke årstiden. Tenne lys, drikke te og tulle seg inn i store ullgensere. Det er noe magisk med det også, synes jeg. En tid det er lov å kose, være litt energiløs og i stedenfor en tur ut på ettermiddagen er det liksom helt akseptert og krype i sofaen i stedet.

 

 

Selv om jeg er Ms Positivitet til mørket, kan jeg likekvel ikke stikke under en stol at hjertet hopper noen ekstra slag på en dag som dette. Å våkne til hvite hager og lyset som flommer inn gjennom vinduet. Helt nydelig, synes jeg. Med ett kommer energien tilbake og i det øyeblikket lengter jeg etter lys, solstråler som varmer og sene vårkvelder ute sammen med venner og kjente. 

 


 

Å se lyset på denne måten er så fascinerende. Fascinerende hva skygger av lys kan gjør med et rom, ett sinn, ens følelser. Hvordan det lyse og det mørke harmonerer sammen. Totalt motsetninger, men likevel komplimenterer hverandre. Jeg tenker slik om oss også - en trenger litt skygge for å sitte pris på lyset, og omvendt. Jeg vil hvert fall omfavne begge deler og se det nydelige i det. 

whitecorner

Hei. Jeg er en drømmer, skapskribent og elsker når hjerte hopper av visuelle inntrykk og inspirasjon. Målet med bloggen er å lage mitt univers, et sted der jeg kan dele litt av hvem jeg er, få utløp for noe kreativitet i hverdagen og et sted man kan få inspirasjon og drømme seg litt bort. Jeg ønsker deg hjertelig velkommen og sier tusen takk for at du vil bruke litt tid i mitt univers. Følg meg gjerne på Instagram - @my_whitecorner

Search

Bloggdesign