hits
  • 31.01.2017, 17:31

Black knit and a white shirt


It´s all about cuddling and comfort

Lykken er en stor hals som en også kan trekke godt oppover nakken når kulden biter på. Og en pakke vårblomstrer på en tirsdag.

Herrefred for et herlig vær vi har hatt i Bergen disse dagene. Kaldt, friskt med sollys som varmer. Jeg er veldig glad i gode tjukkegensere og spesielt de med høy hals. Varm, god og kosete. Tjukkegenserene mine har jeg hatt lenge og jeg kjøper meg gjerne en til to for året. Det er ikkje til å stikke under en stol at noen av de er rimelig kostbare, men behandler en de godt, varer de år etter år. Jeg bruker å vaske mine opp for hånd, men vaskemiddel tilpasset ull. Og et tips fra min bestemor - ikke heng de opp til tørk. Brett de inn i et håndkle og legg de gjerne på badegulvet til tørk over natten.Nå skal jeg hive meg rundt, rydde opp i litt klær (flere en meg som opplever at haugen med klær på stolen på soverommet bare vokser ut av proposjoner, når en har det litt travelt??) og så rett og slett ta tirsdagskvelden i sofaen. Hverdagsluksus. 


 

  • 30.01.2017, 17:00

Golden hoops


Golden Hoops by Camilla Pihl

En av eskene som lå under juletreet i år, var denne godbiten. Heldige meg. Egentlig var jeg innstilt på få pakker (du vet, når årene går og man går inn i de "voksnes rekke", tjener egne penger osv. da blir det også ganske uttynnet under juletreet.. hehe) noe som ikke plager meg i det hele tatt, men helt på slutten av kvelden kommer min kjære inn med en kjempe stor presang. Han hadde spøkt med at han ville ha noe arbeidsgreier til jul og da han kom bærende med denne, var jeg et sekund og to helt sikker på at pakken inneholdt noe han kunne dra nytte av selv.


Så feil kunne jeg ta. Hele den store kassen var dekket med Pepsi Max - jupp, jeg er en "sucker" for den slags og innholdet var mange små og mellomstore pakker. En av pakkene inneholdt disse nydelighetene. Golden hoops. Gullfarget, minimalistiske, men likevel elegante. Øredobbene kom på den julaften og har ikke vært av siden (bare om natten og i dusjen, but you know). Egentlig kunne jeg ønske meg flere ting fra kolleksjonen hennes- les; alt. Små fine skatter, med en mening og som er en fryd for øyet. 


Ellers er det mandag i dag, som betyr ny uke og arbeidsdager står for tur. Husk og sett av ett minutt eller to innimellom. Hente deg inn , før du er klar til å gi jernet igjen. Det er mottoet denne uken - ett minutt eller to!

Ha en fin mandag.

  • 29.01.2017, 12:00

A red chandelier of flowers 

Tenk å kunne ha en slik rød lysekrone av blomstrer i hus. Helt fantastisk. Når jeg så i magasinet for første gang, tror jeg at jeg bare bladde forbi, uten å faktisk registrere den. Men, jeg liker å kikke flere ganger i magasiner (flere som meg??!). Kan gjerne ta frem en bunke fra tidligere, legge meg til rette i sengen, sofaen eller rett og slett gulvet, og puste inn litt ny inspirasjon og drømme meg vekk. Akkurat nå drømmer jeg om en slik lysekrone og himling i taket. Det hadde vært noe det.

Nå skal jeg bruke noen minutter til her før jeg hiver meg rundt i dusjen og steler meg litt. I dag står det bursdagsbesøk på planen og jeg gleder meg. Blomstrer, kort og noe helt annet er kjøpt inn. Gleder meg! Ønsker dere en fin søndag!

 
 

  • 28.01.2017, 12:08

Beanie time


A grey beanie and comfy pants makes me  h a p p y 

Jeg innrømmer det. Jeg er over gjennomsnittet glad i luer. In fact i alt av hodeplagg, faktisk. Og når gradestokken krymper seg skummelt ned mot null grader og vinden uler i husveggene, går jeg liksom godt med lue inne som ute. Favorittluen for tiden er en grå fra Arnie Says, som tilfeldigvis ble med meg hjem en dag fra byen, når været ikke var på min side og det var bitende kaldt ute. Flaks for meg, tenker jeg i dag. Hutrene forbi Infinity Bergen, fikk jeg øye på luen, sprang inn og røsket den med meg. Fremdeles bitende kaldt, men ett hakk og to bedre, hvert fall. 

Helg er det også, noe som betyr sove lenge dag. (Merk; sove lenge er gjerne når klokken er bikket åtte, men det spiller ingen rolle så lenge jeg føler meg uthvilt, frisk og rask). Utrolig deilig og ikke mist vel fortjent. Denne uken har rast forbi, med en hel del "must do" på programmet. I dag skal det bli godt å roe litt ned, sitte og nyte en eller flere kaffekopper og kanskje gå meg en liten tur. 


Ha en fin lørdag, da, dere :)

  • 27.01.2017, 16:54

Shades of light


 

Vinteren kan være rimelig dyster, med sine mørke morgener og sine sorte kvelder. Ofte føles det som om en ikke ser dagslys på noen måneder, spesielt om en bor på Vestlandet, ikke er beriket med mye snø og om du som meg, arbeider på et kontor mesteparten av dagen. I min verden har en to valg - det ene er å lukke seg inne i en dyster og nærmest deprimerende fase. Det andre er å snu det og se det koselige med den mørke årstiden. Tenne lys, drikke te og tulle seg inn i store ullgensere. Det er noe magisk med det også, synes jeg. En tid det er lov å kose, være litt energiløs og i stedenfor en tur ut på ettermiddagen er det liksom helt akseptert og krype i sofaen i stedet.

 

 

Selv om jeg er Ms Positivitet til mørket, kan jeg likekvel ikke stikke under en stol at hjertet hopper noen ekstra slag på en dag som dette. Å våkne til hvite hager og lyset som flommer inn gjennom vinduet. Helt nydelig, synes jeg. Med ett kommer energien tilbake og i det øyeblikket lengter jeg etter lys, solstråler som varmer og sene vårkvelder ute sammen med venner og kjente. 

 


 

Å se lyset på denne måten er så fascinerende. Fascinerende hva skygger av lys kan gjør med et rom, ett sinn, ens følelser. Hvordan det lyse og det mørke harmonerer sammen. Totalt motsetninger, men likevel komplimenterer hverandre. Jeg tenker slik om oss også - en trenger litt skygge for å sitte pris på lyset, og omvendt. Jeg vil hvert fall omfavne begge deler og se det nydelige i det. 

  • 26.01.2017, 16:00

Cuddle up
 

- in a  s c a r f  - 

Jeg vet ikke hva det er, men jeg er virkelig ikke laget for vinteren og kulde. Ellers så har jeg bare ikke lært meg å kle meg rett! Noe er det hvert fall - for jeg går konstant og fryser. Fryser på fingre og fryser på tær. Det er så gale at jeg ofte bare hopper i dusjen for i det hele tatt og fungere resten av kvelden. Og jeg prøver å kle meg. Lag på lag med ull, tjukke gensere og gjerne en ulljakke utenpå. Og alltid et stor sjal. Jo større, jo bedre, synes jeg.

Ellers er vi kommet til onsdag. Lillelørdag. Helledussen, uken går fort altså. Og jeg har nedtelling. Nedtelling til fri. Nedtelling til prosjekt. For det er nettopp det jeg skal bruke helgen på. Prosjekt. Jeg skal få litt orden i skuffer og skap, ommøblere litt og lage meg noe jeg har tenkt på lenge. Can`t wait. 

 

(I´m wearing: Scarf; Holzwiler, Wool top; Piert Robert, Jacket; Zara, Jeans; BikBok, Bag; Tiger of Sweden)

  • 25.01.2017, 16:00

Everyday fragrance


 

- La tulipe - 

 

Favoritten for tiden er denne gode duften fra Byredo, La Tulipe. Den er rett og slett magisk. Jeg hadde sett på den en stund (kan ikke la være å ikke bli interessert etter hundrevis av bilder av den på instagram - med sin rene look og et minimalistisk uttrykk, går den rett i kategorien min visuelt vakkert. Spørsmålet var bare, dufter den godt? 

 

Jeg skal være helt ærlig at den første gang jeg fikk øye på den i en butikk i Bergen, rant nesten nyskjerrigheten over og jeg følte den skrek etter meg. Jeg prøvde flere av de ulike duftene og dama som ekspederte meg anbefalte denne og en annen som sine favoritter. Jeg fikk den først på et stykke papir, før jeg også fikk prøve den på. Konklusjonen - nja, ikke overbevist. Og når jeg deretter spurte om prisen, rygget jeg nesten ut av butikken. For den er kostbar. Det er ikke til å stikke under en stol. Og før jeg var ute av butikken var den glemt. Det var ikke noe for meg. Etter noen timer traskende rundt satt jeg med ned på en kafe og tok meg en matbit og en kaffe. Mens jeg sitter der er det noe rundt meg som lukter sååå godt. Fantastisk, rett og slett. Det rare er at det ikke er noen rundt meg. I hvert fall ikke så nært som at jeg skulle kunne kjenne duften av de. Og med det kommer jeg på duften jeg fikk på hånden min, luktet og jeg var tapt. Forelsket. Så for å gjøre en litt lang historie kort, jeg ruslet tilbake til den hyggelige ekspeditøren og fikk sikret med meg den beste "everyday" duften jeg har kjent på lenge. 

Og det er det jeg liker så godt meg den. Den er behagelig, sjenert, mystisk, men likevel så velduftende. 

  • 24.01.2017, 16:20

The only thing missing is...


- a cup of coffee - 

  

Jeg er en kaffejente (med store bokstaver) og en jeansjente. To ting jeg ikke går en dag uten. Jeg våkner om morgenen og hopper i en jeans før jeg går på badet - enten det er ukedag eller helg. Jeg er jenta som gjerne skifter til jeans etter jobb, ikke en joggis som sikkert mange andre. Og kaffe - det er det første jeg setter på når jeg står opp - og deretter går det som oftes en del kopper gjennom dagen (vi snakker liter) og se ikke bort fra at jeg tar en om kvelden også. Da gjerne med en skvett melk i. Jeg vet, dårlig vane, men noen dårlige vaner må man ha og jeg har ingen planer om å vende den. 

Nå er det endelig kveld og jeg kjenner det er godt å sitte seg ned med god musikk som fyller rommet og en liten stund for meg selv. Ukedagene er hektiske, men jeg liker det og en setter gjerne mer pris på en liten stund her og der. Nå skal jeg lage meg en kaffe, tenne ett duftlys og kjenne på roen før det er sengen. 

  

  • 23.01.2017, 16:00

- 2017 -


 

 

Heia! Og Godt Nyttår. 

Vel og merke er vi noen dager inn i det nye året, for å være mer nøyaktig er vi over halvveis i den første mnd, men likevel. Det er aldri for sent å skrive noen ord om denne slutten. Eller begynnelsen. For hvor heldig er ikke vi. Som kan si  adjø  til et år, en epoke - for å hilse velkommen til et nytt. En ny start. En blant start. Jeg liker godt sammenligningen med at et nytt år er som en ny bok. Du har 365 blanke dager og det er opp til deg å skrive sidene. Er ikkje det fantastisk - og litt skummelt. 

 

 

Min nyttårsaften ble i år, som så mange år tidligere, feiret med folk jeg er glad i og står meg nært. Det var god mat (nyttårsaften er all about fråtsning for min del ) og godt i glasset. Det var latter og spill. Og kvelden ble toppet av fyrverkeri som lyser opp en stjerneklar himmel og som gir kvelden den salut som den fortjener. Slaget tolv ble for min del ble derimot ikke som det pleier. Vanligvis er jeg ute, ser på rakettene og så er det klemming og jubel til vi er minutter i det nye året. Det som skjedde i år var at jeg fant ut jeg skulle skyntet meg på do (litt i glasset det, så mister en tellingen fort) og var sikker på jeg hadde god tid. Men den gang ei. I det jeg setter meg ned hører jeg jubelen utenfor og forstår at jeg gikk glipp av det hele. Jeg gjør meg ferdig, tar på meg jakken og blir stående i yttergangen. Tenker over året som er gått og hva jeg har fått ut av det. Tenker over alle de forskjellige nyttårsforsettene jeg hadde i fjor og analyserer om jeg lykkes eller ikke. Sannheten er, at det er et fåtall jeg avsluttet året med. Og da tenker jeg ikke på forsett som "trene 5 dager i uken" forsett. Nettopp slike har jeg hatt og vet de er dømt til å mislykkes. Jeg tenker heller på slike som "i år skal jeg reise til..." eller "i år skal jeg gjøre ditt og datt for meg selv". For det er slike forsett som er spennende, utfordrende og som, om en lykkes, kan bidra til personlig vekst. Og selv om listemennesket i meg gråter av beslutningen (det gjør det enda) ble jeg enig med meg selv og ikke ha noen liste - men et mål. Et mål for hele 2017, med små delmål på veien, gjerne ett i mnd som jeg jobber med. På den måten ta ett og ett steg mot en bedre versjon av meg selv. 

Jeg skal ta  skrittene utenfor min komfortsone.

Mens jeg står der i yttergangen går det opp for meg at jeg er kommet i en svært så behagelig tilværelse, men dog utrolig kjedelig. Jeg befinner meg 100% i min komfortsone og ting som går utenfor den, velger jeg ofte bort. Hvorfor? Det kan være mange grunner til det. Både jobb, familie, latskap, tretthet - listen kan bli lang. Det viktigste er at jeg i denne sonen ikke utvikler meg. Alt går på autopilot, livet er blitt en vane eller rutine. Misforstå meg rett. Vaner og rutiner er godt å ha og jeg tror ærlig talt ikke livet mitt hadde gått rundt uten disse. Men vi har både positive og mindre positive vaner. Noen vaner er fargerike, noen gjør man fordi man må gjøre de, mens andre er mer i gråsonen. Kanskje også noen fører til negativ energi, en dårligere livskvalitet. Og noen må man rett og slett forbedre i en versjon man kan leve med. For eksempel elsker jeg impulsivitet og spontanitet. Det får meg til å kjenne meg levende, det bringer (som oftes ) med seg mye latter og det er spennende. Likevel gjør jeg få impulsive ting i hverdagen, eller i året forøvrigt. Det går på en måte utenfor A4 livet mitt og roter med de allerede planlagte gjøremål, eller det faktum at jeg helst vil late meg på sofaen etter en lang arbeidsdag. Men hva gir det meg egentlig. Å ligge på en sofa en hel kveld og glo på noe meningsløst? Veldig lite, om ikke ingenting. Det er ikke det jeg vil ha. Jeg vil stå ved utgangen av dette året og kjenne på at jeg har vokst, utviklet meg og at jeg ved flere anledninger har tatt steget ut av komfortsonen. For hva er det værste som kan skje? Jeg lærer, føler meg litt dum innimellom ( som jeg kan le av i ettertid) og forhåpentligvis beriker livet mitt med positive ting og opplevelser. Som de sier "life begins at the end of your comfort zone".

 

whitecorner

Hei. Jeg er en drømmer, skapskribent og elsker når hjerte hopper av visuelle inntrykk og inspirasjon. Målet med bloggen er å lage mitt univers, et sted der jeg kan dele litt av hvem jeg er, få utløp for noe kreativitet i hverdagen og et sted man kan få inspirasjon og drømme seg litt bort. Jeg ønsker deg hjertelig velkommen og sier tusen takk for at du vil bruke litt tid i mitt univers. Følg meg gjerne på Instagram - @my_whitecorner

Search

Bloggdesign