hits
  • 31.01.2018, 11:02

Must have for gravide kropper


- Hvetekimsolje - 

Nærende oljer som både pleier og tilfører fukt er godt for både kropp og sjel - og er et must have i graviditeten. Mange tenker nok ja med en gang til dette og refererer til uønskede strekkmerker. For å være helt ærlig så vet jeg ikke om jeg tror på at en slipper strekkmerker om en bruker en viss type krem/olje eller lignende (det kan jeg faktisk oppdatere underveis da om ønskelig, da jeg er rimelig sikker på at jeg får større og mer sprengt mage med to små vidunder inni der, enn tidligere med et).  Kanskje noen bare får dette, uavhengig av type hverdagsritualer. 

Det jeg derimot tror på er at det ikke kan skade - og at det er helt nødvendig å tilføre fukt og næring til huden når den skal strekkes, i en fase med mange hormonelle og kroppslige forandringer og i en tid der egenpleie og avslapning er viktig. 

For meg er det rett og slett en liten pust i bakken hver morgen og hver kveld - og noe jeg prioriterer å gjøre, akkurat som å pusse tennene. Det gjør man liksom bare. I tillegg tenner jeg gjerne ett lys og tar på en rolig spilleliste på mobilen min til kveldsrutinene, bare for å gjøre det hakket mer koselig og attraktivt å gjøre. 

Så hvorfor hvetekimsolje, tenker du kanskje?!

Og svaret her er at det vet jeg faktisk ikke. Det er bare blitt slik og jeg fant ut at jeg bare måtte ta et valg og holde meg til det. Undersøker en litt finner man at en kan bruke alle de type ulike oljene som er, blant annet kokosolje, mandelolje, olivenolje og jordnøttolje. Samtidig finnes det andre produkter som Bio olje, bodybutter - listen er super lang. Det som derimot står skrevet om hvetekimsoljen er at den fornyer huden, den er rik på E-vitamin, har en legende virkning og fungerer som en antioksidant. Videre skal oljen hjelpe mot aldrende hud, tørr hud og mot ødelagte blodkar i huden. Det står også at oljen motvirker arrdannelse. 

Helt perfekt, tenkte jeg da. Og googler man litt kan en også se at den blir brukt på underlivet i slutten av graviditeten for å forebygge eventuelle skader og rifter under fødsel. 

  • 29.01.2018, 12:22

A all-around braid


- It was either a beanie or a all-around braid this Monday morning - 

Og en trenger ikke være rakettforsker for å skjønne at håret mitt våknet opp på feil side av sengen i dag. Og behovet for en ny frisørtime, etter å ha avbestilt to stykker grunnet elendig form, er uendelig høyt. Så mens jeg står på badet, ferdig stelt og sminket, bestemmer jeg meg for ett forsøk på denne fletten - om ikke ryker det på en lue i dag. 

Det ble flette, for å si det sånn.

Denne fletten er egentlig super enkel å lage (en annen ting er om en blir like heldig med den hver gang). Det eneste en trenger å kunne er å lage pariserflette eller google på youtube om en vil. 

Selv liker jeg fletten, eller alle frisyrer egentlig, en smule rufsete og uflidd. Litt småfeil og småhår her og der skaper bare sjarm, synes jeg.

Ha en super duper mandag, fine!

 

 

#hår #hårfrisyre #flette #braid #pariserflette #hair #updo

  • 26.01.2018, 14:26

Friday brekkie


Fiken, bjørnebær og pistasjenøtter - perfekt kombinasjon

Jeg er så heldig å ha fredags formiddag for meg selv. Da bruker jeg morningen på å lage meg noe skikkelig godt, hører på favorittmusikken i øyeblikket og leser ett bland/surfer på mobilen. I dag ble det sistenevnte. Også sitter jeg bare der. Nyter svak musikk, mat, kaffe med mandlemelk og øyeblikkket. 

En rolig stund i en ellers så fargerik uke. 

Og dere, har dere ikke forsøkt fiken med bjørnebær og pistasjenøtter kan dette være ett lite tips til helgefrokosten. Mine smaksløker hopper hvert fall av glede. 

Det jeg bruker er grove frøknekkebrød, smører på phiadelphia ost, skjærer opp og legger på fiken - for tilslutt noen blåbær og bjørnebær som prikken over ièn. I tillegg liker jeg å drysse over noen pistasjenøtter og ha litt urter til. Magisk.

Nå har jeg akkurat spist ferdig, drukket sikkert 5 kaffekoppen (koffeinfri, vel og merke - da to kopper er litt i minste laget for denne jenta) og samvittigheten begynner så svakt å tre frem og fortelle at nå er det på tide å dra litt over huset før det blir tacofredag hos fine venner.

Super fredag ønskes <3

 

 

 

#mat #food #matinspo "brekky #brekkie #frokost #foodinso #sunt #lunsj #whitecornersfood #fiken #bjørnebær #blåbær #knekkebrød #pistasjenøtter #smaksopplevelse

  • 25.01.2018, 13:02

Somewhat kind of retro, I guess


Retro var tanken som slo meg inn da jeg hadde tatt på meg følgende i dag. Det handler om farge, tekstur og ikke minst den søteste kragen.

Prikker er og blir en klassiker - og jeg er svak for disse sorte små vennene, enten om det feks er skjorter, kjoler eller enkle tskjorter.

Sammen med ull, jeans og en sort sailorjakke er jeg klar for dagen. Ha en nydelig torsdag - og gjør noe fint for deg selv i dag. Jeg har lovet meg selv et varmt og avslappende bad i kveld. Bare fordi jeg fortjener det <3

  • 23.01.2018, 19:31

Don´t stop the music


- Beoplay A1 - 

Denne herligheten var en av fine ting som lå under treet til meg i år - og i det jeg åpner gaven og skjønner hva det er hopper jeg opp og ned av glede og rett i armene på min kjære. 

Jeg elsker nemlig musikk og hører på musikk til alle døgnets tider. Når jeg spiser frokost, slapper av, vasker hus, lager middag, leker med minsten - jepp listen fortsetter. Og jeg er super glad i høy musikk. Spesielt når jeg er alene hjemme eller styrer på med mitt. 

Etter ett lite bomkjøp for noen år siden - eller bomkjøp og bomkjøp. Vi gikk til innkjøp av en ny høytaler med både tilkobling for mobil og med god lyd. Men større og mer klomsete sak skal en leite lengre etter. Dette medførte at jeg brukte den en stund, mest for samvittigheten sin skyld, før den er blitt stuet lengst inn i ett skap på loftstuen. Ikke den eneste med denne strategien, vel??!! Mobilen er blitt dens erstatter og den funker bra den altså, men høy musikk - det gir den ikke. 

Og du aner ikke hvor mange ganger jeg har sagt at nå må vi kjøpe oss en ny høytaler. Jeg har til og med vært i butikken og sett etter, hver gang tomhendt hjem da de ikke har levd opp etter forventningene mine ut fra lyd og design. Før jeg en kveld en stund før jul satt og scrolla gjennom instagram, såg denne fine saken her og viste den til min kjære - før det var glemt igjen fra min side.

Men ikke fra hans tydeligvis - så nå strømmer det musikk i alle husets rom og det beste med den lille saken, foruten fint design og god lyd, er at det er 24 timers batterikapasitet og jeg kan bære den med meg hvor jeg vil. 

- My bestfriend for 2018 - 

 

#interiør #musikk #beoplay #dekorasjon #interiørdetaljer #innredning

  • 22.01.2018, 13:18

Tvillingene og meg - uke 20


Tenke seg til - 20 uker er de små i magen blitt nå og jeg kjenner at tiden går fort. Spesielt med tanke på at et tvillingsvangerskap blir kategorisert som et risikosvangerskap, med stor risiko for prematurfødsel. Etter jeg ble gravid med to i magen kan jeg vel innrømme så pass at jeg har googlet opp og ned i mente på hva dette innebærer og andres erfaring - og jeg føler at hvor enn jeg ser blir de to vidundrene født for tidlig - gjerne fra uke 33 og oppover. Nesten som at unntaket er de som går til uke 38 og frem til termin. Likevel krysser jeg fingrene for at de holder seg i magen, hvert fall frem til uke 37.

Ellers begynner formen å stige. De første månedene var som tidligere skrevet tøffe, men fra ca uke 18 begynte det å snu. Jeg er fremdeles kvalm, men sammenlignet den første tiden er det ingen ting. Og det føles som om kroppen er begynt å venne seg til både lavt blodtrykk og to små leigeboere. En annen ting som er blitt kastet på meg de siste to ukene er en enorm kløe. Først tenkte jeg det var huden som strakk seg, men siden jeg klør på både bein og armer i tillegg, var det tid for en ny runde med google. Altså, at det er noe som heter svangerskapskløe har jeg aldri hørt noe om, før nå. Nå er det riktignok ikke farlig, bare svært så irriterende. Håper det går over etter hvert og i mellomtiden får jeg bare være veldig flink å smøre meg. 

Ellers er de to babyene nå (i følge appen) blitt 22 cm lange og mellom 225-280g i løpet av uken og utviklingen av sanseorganene deres begynner nå. De er i full bevegelse og jeg kjenner begge to, den nederste mer enn den som ligger høyest. Blir spennende å se grad av bevegelse når de blir enda større og de får mindre plass. 

Ellers gjenstår egentlig det meste av innkjøp og diverse. Eneste som er på plass er for øyeblikket en ny og stor nok bil til oss. Og store ting som vogn, stoler, stellebord og lignende er allerede bestemt, det gjenstår bare å bestille det og hente det hjem, noe jeg liker å vente med til rimelig sent i svangerskapet. Det som derimot ikkje er en plan på eller er organisert er hva vi har fra minsten i heimen av klær, håndklær og slikt utstyr, hva som må kjøpes inn og begynne på soverommet deres. Så mitt mål for januar blir å få en oversikt over hva vi har, hva vi trenger og å rydde ut av rommet deres, så babyforberedelsene der kan begynne.

I can`t wait. 

 

 

#gravid #svangerskap #tvillingssvangerskap #uke20 

 

  • 18.01.2018, 10:55

Midday Mani


- Just because I can - 

De siste fire månedene har vært ganske så utfordrende her i gården og følelsen av å faktisk orke å gjøre noe annet enn å ligge i sengen eller bruke tiden flittig over doskåla, er nesten overveldende. Det er etter en slik periode en virkelig kjenner hva energi og overskudd gjør med en - både som person og i hverdagen. Jeg tror jeg kan si med hånden på hjertet at jeg har vært den kjedeligste jenta ever - med et behov for å være alene, inneslutta og et søvnbehov ut av en annen liga. Heldigvis er de jeg bor sammen med svært så tilpasningsdyktige og herlige med meg, noe som innebærer at jeg får styre på som jeg vil. Og da jeg ikke har hatt muligheten til å jobbe i denne perioden, har jeg av den grunn også hatt litt å gi til minste prinsessa etter barnehage. 

For det er ikke bare to nye vindunder i min gjeng. Jeg (vi) er så heldig og beriket at jeg har to nydelige jenter fra før. Tenk det - før sommerferie 18 har jeg fire skatter + en stor en i gjengen min. Heldige meg. 

  • 08.01.2018, 17:00

- Only a few balloons left -


Da var det bare noen ballonger igjen til minne om jul og nyttår her i huset. Jeg må si at jeg virkelig elsker å pynte til jul og gjøre i stand både dekorasjoner, noen kaker (ett slag) og pakkekalendergaver - men det er også noe spesielt når jula pakkes bort etter nyttår. Etter tre uker med et stort juletre og min ellers så minimalistiske stil har vært kamuflert av jul, er det både rart og ufattelig deilig når jula pakkes bort. Hele huset føles nytt, rimelig tomt og på en måte klar til et nytt år og nye minner og opplevelser.  

Og dette satt jeg igjen med i går kveld. Noen ballonger, en tom stue, nyvasket duft og super klar til å la seg forme av 2018. 

  • 04.01.2018, 12:50

- 2018 is deff a year for new adventures -


Og jeg trenger vel ikke eksplifisere at overnevnte kan jeg tro blir et av de største i dette året. Kan fremdeles ikke tro det og noen ganger må jeg nesten klype meg litt i armen for å sjekke at jeg ikke drømmer. Tvillinger. Så lite, men likevel så uendelig stort. Og i skrivende stund føler jeg meg takknemlig, ydmyk og lykkelig for at jeg skal få oppleve dette. Heldige meg. Det har likevel tatt tid og jeg kan med hånden på hjertet si det kom som ett sjokk, etterfulgt av en god del katastrofetanker. Ikke minst med tanke på at et tvillingsvangerskap er definert som risiko. Bare det i seg selv gjorde meg livredd. Så fikk det modne, bekymringer og redsel ble omgjort til glede og positivitet. Og her, 17 uker på vei, er jeg overbevist om at min kropp vet akkurat hva den skal gjøre (og om den skal få noen utfordringer på veien, finnes det dyktige fagfolk som kan hjelpe). Det jeg skal gjøre, foruten å ta mine anbefalte forhåndsregler som følge av graviditet, er å kjenne glede, lytte til kroppen og rett og slett ruge.

 

Håper dere har hatt en nydelig julefeiring og nyttår - og at 2018 blir akkurat hva dere ønsker dere <3

whitecorner

Hei. Jeg er en drømmer, skapskribent og elsker når hjerte hopper av visuelle inntrykk og inspirasjon. Målet med bloggen er å lage mitt univers, et sted der jeg kan dele litt av hvem jeg er, få utløp for noe kreativitet i hverdagen og et sted man kan få inspirasjon og drømme seg litt bort. Jeg ønsker deg hjertelig velkommen og sier tusen takk for at du vil bruke litt tid i mitt univers. Følg meg gjerne på Instagram - @my_whitecorner

Search

Bloggdesign