hits
  • 25.09.2018, 16:57

Slengbukser på ein torsdag


 

... ull og ein bikerjakke -  er dagens out and about.

 

 

Henda i været om du har ein ting for skinnjakker. Det har hvertfall eg. Eg er den heldige eier av tre stykker - alle med sin egen historie bak - og eg er skikkelig glad i alle tre. Den mest spesielle er kanskje denne røde her. Den blei med meg heim på ein av meg og mamma sine faste Bylørdager i Bergen, ein vinterkveld etter god mat og drikke. Et lite smykke i klesskapet mitt, synes eg. 

 

 

Ellers er planen i dag ein tur på sjekk på helsestasjonen med dei små. Og i dag er det gruppe. Det er koselig det. Synes det er super gøy å snakke med andre mammaer (og nåken pappaer) med babyer på samme alder - og vert like fasinert kvar gong over kor ulike alle barna er. Denne gongen treng eg ikkje snu nasa mi lengre enn stuegulvet for denne fasinasjonen. Dei små som ligg her med meg er ikkje bere særs så ulike i utsjåande. Dei er svært så ulike i både den mentale utviklinga, motorisk og i temperamentet sitt. Så vittig å få lov til å følge.  Og kanskje ein liten overraskelse då dei er tvillingar og ein nok på forhånd hadde sett dei for seg meir like. Artig. 

Ellers ønskast ein god .

Og ps: skoene er berre for bildene. Det vert nok joggesko på meg, ass. 

 

 

 

#mote #antrekk #dagens #dagensantrekk #outfit #stil #style #trend #flarejeans #jeans #slengbukser #skinnjakke #biker #minmote 

  • 25.09.2018, 11:09

Pure magic in the morning


 

is a bottle or two of water

 

 

Care for your body.  h y d r a t e . 

 

Og eg er faktisk blitt skikkelig flink til det også. 

Å drikke vatn er nåke eg har hatt på lista over gode ting for meg, som eg kan bli bedre på. Og det er nåke eg har jobba med, då eg helst bere drakk kaffi eller Pepsi Max. Men no føler eg at eg er der. Etter ei lang natt (for nåken kortare enn andre - spørs litt hvilken fase i livet ein er) er kroppen rimelig dehydrert og litt vatn får i gang systemet på ein god måte. 

No startar eg alltid dagen med ei eller to flasker som dette. Og eg fyller på jevnt og trutt dagen gjennom.

Og det er virkelig å anbefale, men om ein ikkje er vant med det, må ein kanskje øve seg litt. Eg forstår godt at det kan vere overveldande å starte med ein halv liter - til ein liter vatn, på tom mage om ein ikkje er vant til det. Jupp - been there, done that. Det eg gjorde var å starte i det små. Eit heilt glass først og så ta det deretter. Plutselig er du der som meg - at du gjerne hiver innpå to slike kvar morgen uten å mukke over det. Uansett gjer det som du er komfortabel med og som kjennast fint ut for din kropp. 

Ein god start på dagen og virkelig ein vane eg vil anbefale.

 

  • 21.09.2018, 10:40

List making, kind of girl


 

f r e d a g

 - og tid for å planlegge helg og neste veke. 

Rutiner og vekentlige treffpunkt er viktige i kvardagen med dei små - sjøl om eg er superdårlig på å overhelde dei. Egentlig superdårlig på rutiner generelt. Faktisk så gale at eg må jobbe for å klare å overholde min egen kveldsrutine. Og når eg skriv kveldsrutine betyr det i det store og heile og fjerne sminken og pusse tenna. Men etter dei små kom til verden innser eg at vi må ha ein liten rytme på veka og dagane - både for deira del og for min del. Det er kan du sei litt stress og reise på butikken kvar dag for å handle middag for tida. Så målet er faste handledagar, vaskedager o.l. I allefall ein periode. 

 

 

Sjøl om eg er dårlig på rutiner - er eg likevel ein mester på lister og den delen i meg jublar for kvar planlagte aktivitet eg skal ha. Her snakker vi både to do-lister, handlelister, pakkelister. You name it. Eg elsker dei og har hundre lapper og små bøker heime som eg noterer og skriv i. Strukturerte Silje, hello you. 

Korleis organiserer du veka? Sett superpris på tips.

God fredag.

 

 

  • 20.09.2018, 10:51

Stille før stormen


 

... og sommaren er rydda bort. 

Helledussen for eit vær det vart i går, her på Vestlandet. Det blåste og regna nåke gruelig - og eg er super glad for at eg og mannen har brukt dei siste dagane på å rydda inn både terassemøbler, barneleiker, dekorasjoner og grill for sommaren. Om ikkje hadde det nok vært "long gone" per no. Det einaste som står igjen hos oss no, er to kvite stolar og ein nydelig mørk, orange busk. Og dette har eg tenkt at skal få stå. 

 

 

Også måtte eg knipse nåken bilder av uteprosjektet vårt. Det er ikkje ferdig (les; ting tar tid med små tvillingar i hus), men eg er likevel super fornøyd allerede. Prosjektet går ut på å støype mur rundt huset og inntil plenen - legge på kvit grus og lage betongheller som skal få pryde den kvite grusen. Sjølve betonghellene vil eg ha for at det ikkje skal bli for finslig med bere den kvite grusen. 

Ohhh.. eg gleder meg. Og nyter så langt vi er kommet til no.

 

 

#hage #uterom #hagemøbler #hageprosjekt #terasse #kvitgrus #plante #busk

  • 17.09.2018, 10:20

DIY - blomsterpotte


- Just a little  d o  i t  y o u r s e l f  tip on a Monday - 

 

Eg synast det er skikkelig fresht med grønne planter i heimen.

Sjøl om eg har alt annet enn grønne fingrar - og plantane brukar dø hen fortare enn dei kjem i hus nesten. Mitt første (og einaste) spørsmål til desse fine ekspeditørene brukar være om planen eg vil kjøpe tåler ein del. Om ikkje kan eg like gjerne kaste pengene ut av vinduet. Likevel går eg alltid til innkjøp av nye og elskar friskheten dei bringer med seg. 

Men nok om det. 

Eg liker altså veldig godt desse grønne herlighetene, men synast det er super vanskelig å finne fine blomsterpotter. Eller - super vanskelig er det ikkje, men rart nok, dei eg likar og vil ha koster gjerne ein liten formue (les; alt over 1000kr synast eg er mykje for ei blomsterpotte) og vil som oftast ikkje prioritere det. Så ka gjer ein då? Jo, då finne ein seg ei potte på salg som eg likar formen på. Og maler den. 

Enkelt og greit. Og den får den perfekte gråfarge.

 

 

Her hadde eg nåke maling igjen etter ein vegg på soverommet som eg brukte. Ein grånyanse eg er kjempe glad i og som eg har brukt på fleire ting i huset, som både krakker og malte hus på tvillingrommet. Fargen er Demring frå Lady. 

Et lite tips på ein mandags morgen <3

 

 

#diy #doityourself #interiør #handmade #hjemmelaget #redesign #blomsterpotte #planter #maling #male #demring #Lady #livsstil #livsstilsblogg

  • 16.09.2018, 20:35

Kvardagsmagi no.2


Det er egentlig litt merkelig - men sjøl om eg er i permisjon og er heime kvar dag - er det nåke spesielt med helg og søndag.

Søndager går litt i slow motion her hos oss. Fokus på ro, gode måltider sammen og kosetid (hvertfall intensjonen og ønsket). Søndager er dagen der alle kan samlast i senga rundt ein ipad og sjå på NRK super eller ein film. Søndager er dagen då det er litt stillare i huset og alle snakkar med litt lavere stemme enn andre dagar. Søndagar er dagen med mindre kvilepuls, rett og slett. Dette sjøl om ein har ein aktiv og morsom dag. Og denne kvilepulsen vil eg arbeide for å beholde. For at mine barn skal ha den internalisert i seg. Som ein naturlig del av dei. Arbeide for at kvilepuls både er godt, nødvendig og koselig.

Og i dag fekk vi skikkelig hjelp av høsten utenfor vinduet. Det har pøsa ned i heile dag - skikkelige byger og vinden har sust i både sjø, hus og trær. Vi har til og med hatt både leiteaksjon og redningsaksjon av nåken hagemøbler som var på ville veier. Og då er det godt med ein varm stue. Eit godt pledd. Fine folk rundt ein og middag (eller kvelds, som no) på kok.

Høsten er fin den og. Det gjelder å sjå magien i det heile. Nyt søndagen og jobb for kvilepulsen.

  • 14.09.2018, 11:24

Still some summer left


at least inside there is...

Fredag - og eg kickstarter helga med eit heilgult antrekk. Og krøller i kråkereiret, aka håret. Det skal bli digg med ein frisørtime. Ein gong. Når det passer.  

Ellers er det skikkelig fint med farger for tida. Det spriter opp tilværelsen og eg liker også at buksa og tskjorta er ledig og romslig. Spesielt når ein skal kose med to små her heime. 

Også er det ei stund sidan sist innlegg.

Tvillingar.

Små babyer.

Eg treng vel ikkje sei nåke meir om grunnen. Men om vi kosar oss. Jupp - big time. Og eg kjenner vi liksom kjem inn i ein tralt no. Dei er blitt 3 måneder og vi kjenner dei bedre. Dei er lettere å tolke. Og ikkje minst - det vært mindre og mindre magevondt. 

- Kryss i taket og jubelrop - 

Og med det seier eg god fredag.

whitecorner

Hei. Jeg er en drømmer, skapskribent og elsker når hjerte hopper av visuelle inntrykk og inspirasjon. Målet med bloggen er å lage mitt univers, et sted der jeg kan dele litt av hvem jeg er, få utløp for noe kreativitet i hverdagen og et sted man kan få inspirasjon og drømme seg litt bort. Jeg ønsker deg hjertelig velkommen og sier tusen takk for at du vil bruke litt tid i mitt univers. Følg meg gjerne på Instagram - @my_whitecorner

Search

Bloggdesign